Monday, April 22, 2013

Så er vi i Frankrig igenUha der er blevet længere mellem indlægene, men vi smager stadig på vin. Det er ingen sag at få 3 herlige flasker på bordet, men det straks sværere at få en række kalendere for nogle granvoksne mænd til at gå op. 
Men det er lykkedes, og her kommer 3 skarpe meldinger på helt  nye typer vin - på bloggen før. Denne gang kom der hvid bordeaux, Gamay fra Bugey, og Cote Rotie, bum.

Chateau La Louviere 2007
(Sauvignon blanc/Semillion, 12 md på eg, og ja skruelåg, nye tider)
Bouquet med kornblomst, citron, oaky, smør, og eksotisk frugt. Vi havde flere noter på eftersmagen, smøret og hvidpeber, asier. 
Panelet var begejstret og den forsvandt hurtigt. 
90 point, handlet i Erik Sørensen vin for 260dkk. 

Les Ermitures 2010, Domaine de Perron
(Gamay, pinot, mondeuse)
Vild næse med tomat, jern og snert af brett. Mao som mineralsk saftevand med et animalsk stref. På eftersmagen havde reference til farmor-bolsjet "Kongen af Danmark". Det er en spændende vin - og panelet blev enige om 88/89 point. 
nb: Vinen kan være lidt svær at score, da man er tilbøjelig til at bruge ens referencer af tidligere vine som målestok. Her er et område som skal udforskes.Læs også omtale her på Bizonvin bloggen og her Domaine de Perron egen hjemmeside. 

La Divine Cote Rotie 2007, Jean-Luc Colombo 
(Syrah)
Bouquet af flødekaramel, modne røde kirsebær og læder. Stref af birkesaft i smagen. Det er moderne Rotie og det vil der være mange meninger om. Det velsmurt, og blindfolded blev der også gættet ny verden. Pointene lå ml 88 og 91. Vinen er indkøbt hos Leisnervine - 500 spir.