Fransk hvid når det er bedst |
Puligny-Montrachet, Michel Coutoux 2007
Bouquet: smoky, ananas, lakrids og parfume. Smagen er olieret, sød (fersken), flot struktur og lang tør eftersmag. Virklig godt glas. indkøbt til 200dkk Theis Vine (tilbud). 91+P. Godt Køb
Domaine Saint Pierre Vacqueyras 2008
Bouquet: fad, brun farin, sveske, cognac, antydning af portvinsnoter, og benzin (svagt)!
Smag: lettere svovlet med en meget blød stuktur, så blød at man fornemmer at strukturen er holdt lidt oppe af alkoholen. Pebret eftersmag.
indkøbt til 119dkk. 87P Neutral.
Verdens dyreste vin-de-table
Verdens dyreste vin de table |
Vi har fat i den den charmerende og uprætentiøse vinfremstilling med autentisk smag. Et hurtigt kik ind i Henri's vinkælder efterlader da heller ikke indtrykket af at den moderne vinverden med penge, markedsføring, og målrettet smagstilpasning har holdt sit indtog. Tværtimod. Advarsel stærke billeder her - men skøn vin!
Les Rouliers
Bouquet: rosin, sveske, lavendel, fad. Tanninerne har godt fat i smagsindtrykket.
indkøbt til 275dkk hos Erik Sørensen vin. Prisen er lidt høj, men herlig vin. 90P Godt køb
5 comments:
vedr.Les Rouliers.
Hvis prisen er lidt høj, så prøv evt. her i stedet:
kan koebes noget billigere her
(NB: Jeg har ikke kommerciel interesse i Domaine Brandis)
mvh
Ulrich
Skägt med Domaine Saint Pierre Vacqueyras. Jeg drak forleden 2005 som jeg tidligere fandt lidt for opulent og kluntet. Nu tänkte jeg at tiden maaske var inde til at se om den ikke var blevet lidt mere voksen og lidt mindre primär. Og jo. Tiden havde gjort den godt og maaske vil det blive endnu bedre, men jeg har desvärre ikke flere flasker. Meget mindre tryk paa frugten og mere plads til krydderierne. Stadinväk er den lidt kantet men det vist ogsaa et udtryk for netop Vacqueyras generelt.
/Mads E
Hej Ulrich, tak for link og input. Rouliers er en god oplevelse. Bestemt værd at opsøge igen.
@Mads, godt at høre fra dig. Er du faldet over noget spændende spätburgunder. Et scoop evt..
Alt godt til jer begge,
Anders
Ja lidt vin bliver det da til. Er igang med en let indføring i Tysk vin. Riesling, det er sgu godt. Et decideret scoop er Seehof. Gode tyske Spätburgunder vine synes jeg der er langt imellem. Enten er de kedelige eller også ved producenten godt hvad han kan tage for sin vin. Men, Holger Koch fra Baden ved det åbenbart ikke. Det er supervin (i 09 årgangen) til en 100 mand. Ville gerne smage ditto vine fra Becker (også Baden) men det må komme hen ad vejen. Ellers har jeg fået kigget nærmere på Jean-Marc Burgaud (beaujolais er jo det nye sort). Og han er go!!.
De lokale vine er billige og helt igennem dårlige. Der er sikkert en enkelt god producent et eller andetr sted, men har ikke fundet ham/hende endnu.
/Mads
Spændende at læse en anden vinnyders tur ned i det franske. Jeg har næsten selv lige overstået en privat smagning af franske vine, og hold nu op det land kan noget. Det er helt rigtigt, at når man har været hele vejen rundt, ender man tilbage i Frankrig :)
Hilsen Jesper
Post a Comment