Saturday, December 24, 2011

Lissabon rapporten 1: Julekort fra Portugal

Aftenstemning nær Carmo-ruinen ved Chiado, Lissabon
Det er 15 grader i morgenluften, og alligevel virker det lidt koldt i den tørre luft. Jeg er endnu engang i Lissabon for at fejre julen.
Det giver naturligvis mulighed for endnu engang at se hvad der har rørt sig på den Portugisiske vinscene. Blandt de store navne har jeg endnu ikke faldet over noget nyt, men blandt de små vine (hverdagsvine) har jeg afventet en ny bordvin fra Alentejo, og her er den så.

'Duas Pedras' er en ny bordvin fra Richard Maysons vingård 'Quinta do Centro' nær Portalegre. Vingården kan man kalde et givtigt bryllup mellem en dygtig ønolog Rui Reguinga og WS journalisten Richard Mayson. Jeg har længe været vild med vingårdens 'Pedra Basta' (mellemvinen i hans serie). Topvinen bærer navnet 'Pedra Alma', og den vist nok endnu på flasker.  Nu er entry-level vinen til deres serie så endelig frigivet og 'Duas Pedras' er produceret på Touriga nacional, syrah, og et skævt viognier. Det utraditionelle mix giver lidt associationer til D'argenberg (laughin' magpie).

Duas Pedras: frugtbåret bq, også dybe noter. God balance. Vinen er 100% produceret på stål, og det greb gør at vinen skiller sig ud fra den traditionelle Alentejo mængde, som ellers er kendetegnet som værende kraftigt og muskuløs. Blindt ville man, indenfor Portugals regioner,  tippe Douro. Fin balance. Prisen kan næppe skræmme 5.5€. 86P.


- Glædelig jul

No comments: