Monday, August 10, 2009

Vin Dot Com

Posted by Drud

Hvem har ikke prøvet at komme hjem fra ferie med en uforglemmelig vin oplevelse. Man købte en ukendt flaske og nu ønsker man sig brændende at drikke den igen. Ofte sker der et af 2 scenarier. Et, producenten importeres slet ikke i DK eller to, producenten føres i DK men til helt uhyrlige priser.

Og så er det jo besnærende at forsøge på internettet i denne globaliserede tidsalder. Men det bliver ofte ved tanken, for pludselig skal man vudere troværdigheden af Web-butikken, læse med småt og spekulere over porto, transporttid med mere. Dertiltrods køber vi rask væk bøger fra Amazon, CD fra musik websites, men ikke vin. 

For mit eget vedkommende skyldes det primært at jeg ikke er tryg ved ved tanken om at en god flaske vin strander 2 uger i en varm postomdeling. Men tager internationale web-butikker ikke højde for det?

Jeg har endnu mit første udenlandske postordrekøb tilgode, men jeg har været fristet utallige gange. Man kan jo gøre eksperimentet at gå på http://www.wine-searcher.com og finde en af sine favoritter og samligne prisen mellem forhandlere i udlandet og så i Danmark (hvis den da findes i DK). Ofte forbløffes man over det vældige prisspænd, og man fristes derfor stærkt af at købe vin på ”dot.com” måden.

God vin koster mange penge

Ja god vin koster mange penge, i særdeleshed i Danmark! Men når jeg engang imellem ikke lader romantikken, historierne og dankortet løbe af med mig, er det fordi at selv den bedste vin ofte kun koster få euro at fremstille. Resten er den gode historie om vinen.  Læs mere om det her.

Er der nogen som har gode erfaringer med vin indkøb fra udlandet så hører jeg gerne på jeres erfaringer..

3 comments:

Mikas/Winebook said...

Det er ganske rigtigt en problematik man som vinentusiast ofte støder ind i. Især når man har prøvet at besøge et vinområde og dermed kender priserne, for så se den urimelige pris for selvsamme flaske herhjemme.

Jeg har prøvet at købe på winebid.com - dette kan jeg ikke anbefale. Jo - de er top professionelle, opbevareringen er i top, forsendelsen er perfekt, sikkert pakket osv. Men hvad jeg ikke lige havde tænkt på var, at de tre flasker jeg havde købt til samlet 4000kr (SQN) blev sendt fra USA = TOLDAFGIFT på 1000kr!!!! Så var flaskerne lige pludselig ikke billige mere :(

Wine-searcher er et alletiders værktøj. Dog er mange af de billigste shops der popper frem, ren engros-køb eksempelvis i england, såsom fine & rare wines i london. Her skal man lige have i tanke, at ved køb, skal man lægge skat oveni prisen, selv arrangere fragt og afhentning fra lageret i england etc etc... Det løber stille og roligt op, og tiden man bruger er jo heller ikke unævnelig!

Det jeg har størst glæde ved, er enten at købe med hjem fra udlandet eller at købe hos private. Find ud af hvem der er til at stole på på diverse netauktionssider, og køb løbende af dem. Der findes nogle, som ofte køber lidt i udlandet, beholder selv en del af flaskerne og sælger resten billigere end i butikkerne. Det fungere ganske godt...

Hvad gør i?

Anders: Skal du være med til at smage Bourgogne i Bella Centret i morgen 16.30 (onsdag)

Grapejuices said...

Hej Mikas,

Meget spændende kommentar. Jeg havde også tænkt at toldaspektet gør det endnu mere usikkert/utrygt. Det er også meget interessant at vide at wine-searcher eksempelvis enten retter sig mod engros aftagere, eller at man kan ende med at bruge mange timer på få sine flasker hjem til KBH.

Når du nævner, at du køber fra private i udlandet (Europa) - er der så nogen vinbutik som du har særligt gode erfaringer (pris og service) med i Frankrig/Italien/spanien?

Anders

PS. Tak for information - Jeg har faktisk ikke hørt om arrangementet. Det er lidt usikkert om jeg kan deltage, grundet arbejde og familie. Men skriv lige en linie (pris, og hvem der er afsender på arrangementet).

Mikas/Winebook said...

Jeg mente desværre, at jeg køber fra private i DK, som hjembringer fra producenterne rundt om i Europa.
Der er ofte nogle penge at spare. Og hvem man kan købe hos har jeg stille og roligt fundet ud af på diverse netsider.

Arrangementet i morgen er gratis. Det er en smagning/test af en lille række Bourgogner i prisen 100-200kr for at vurdere om der findes value-for-money i Bourgogne, og hvis, så hvor?

Det er Winebook som afsender. Det foregår i Bella Centret og er ganske stille og roligt. Kl. 16.30-17.30/18.00 ca.

Mads kommer også.

Winebook står for vinene, men de der kommer har fået den besked, at har de en flaske der opfylder kriteriet for at tages med i testen, er de velkomne til at medbringe den...