Sidste år havde vi fornøjelsen af prøve La Poderina's brunello fra den sagnomspundne årgang 1997. Det var en fantastisk oplevelse, og lige siden har jeg været nysgerrig for at prøve deres Rosso. La Poderina stammer fra Montalcino, syd for Firenze. Mens deres Brunello ligger på fad i 3 år, er Rosso'en hældt over på flaske efter 1 år.
La Poderina Rosso Di Montalcino 06
Kraftfuld ren bouquet af røde frugter (jordbær/hindbær), også grønne toner. Renheden i næse og smag virker klassisk (italiensk) og giver en vinen en rank "kold" struktur. Smagen er domineret af en kraftfuld frugtsyre, men kroppen følger dog godt med. Til vores store overraskelse er der ikke tale om et markant tanninbid eksempelvis.
Fremfor de mange nuancer vi fandt i den modne brunello, må denne Rosso 06 nok mest beskrives som flot, linær, raceren Sangiovese. Der er gemmepotentiale i vinen, og det er et behageligt glas vin, men uden stor personlighed.
88P, Erik Sørensen vin 149dkk
No comments:
Post a Comment